OUDERTAFELS


ouderschap
Een onderwerp waar zoveel over te vertellen is. Waar zoveel mensen zoveel ervaringen mee hebben. En ook iets waar je soms zo mee kunt worstelen…
Iets wat je niet zomaar even erbij doet en ook iets wat een grote impact heeft. Op je kind(eren), op je partner, op je zelf…

Vanuit de Praktijk van Hoop willen we ruimte bieden voor een gesprek met en voor ouders. In een ontspannen setting willen we vanuit onze deskundigheid en ervaring het gesprek tussen ouders stimuleren en ondersteunen. Daarom organiseert de Praktijk van Hoop in 2019 elk kwartaal een oudertafel. Met een aantal stellen om de tafel, op initiatief van en ondersteund door Hannah en Johan Andringa.
Zij hebben vanuit hun eigen vader-dochter-relatie ervaren wat ouderschap betekent. En willen graag delen vanuit die ervaring. Maar ook vanuit hun deskundigheid. Hannah is psycholoog en orthopedagoog en heeft een praktijk voor psychotherapie. Johan heeft vier volwassen kinderen en twee schoonzonen. Als coach en trainer verbindt hij zich met vaders en moeders die hun kinderen het allerbeste willen bieden. En daarbij ervaren dat de realiteit soms zo anders kan zijn dan je zou willen. Als directeur van basisscholen heeft hij veel ouders en kinderen mogen ontmoeten en is met hen in gesprek gegaan.

thema’s
Aan de oudertafel willen we de praktijk van het ouderschap, de mooie en uitdagende kanten daarvan in een open en eerlijk gesprek belichten. Actieve inbreng van de deelnemende ouderstellen brengt de ‘theorie’ bij de dagelijkse werkelijkheid. Je krijgt actuele inzichten en informatie over opvoedingsthema’s spelen, krijgt ruimte om te delen vanuit je eigen situatie, kunt vragen stellen en mag antwoorden verwachten die onderbouwd zijn vanuit deskundigheid en ervaring. Tussen de ontmoetingen ontvang je interessante informatie en soms een ‘opdracht’ om mee aan de slag te gaan.

Tijdens de oudertafels gaan we op weg naar meer grip, inzicht, verbinding, vrede en vreugde. Onderweg zullen we langs 4 thema’s reizen: vertrek, verdwalen, richting en aankomst.

infoavond
Dinsdagavond 11 december 2018 van 19:30 - 21:30 is er een informatieavond waar we je graag meer vertellen over deze oudertafels, de kernwoorden en de weg waarlangs we samen willen reizen. Hiermee kun je overwegen of je wilt meedoen. Als je intekent, verwachten we dat je alle vier avonden aan de tafel aanschuift. Een soort ‘commitment’ maakt waar je zelf en de andere deelnemers op mogen rekenen.
   
11 dec 2018   infoavond
15 jan 2019   vertrek
16 apr 2019   verdwalen
11 jun 2019   richting
22 okt 2019   aankomst

tijd
19:30 - 21:30

locatie
Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a, Arnhem

kosten
€ 15 per persoon en € 25 per koppel (inclusief koffie, thee en lesmateriaal). Voor de hele serie van de vier oudertafels betaal je dus slechts € 60 als je alleen komt en € 100 wanneer je samen meedoet.

We kiezen bewust voor dit tarief om de drempel om mee te doen laag te houden. Mochten de kosten je weerhouden om mee te doen, neem dan even contact op.

interesse?
Meld je aan voor de infoavond en misschien zelfs al wel voor de oudertafels: oudertafels@praktijkvanhoop.nl.
Aan de oudertafels is ruimte voor vier stellen. Wanneer er meer belangstelling is, organiseren we een nieuwe tafel.
herfstblaadje