Inspiratie

Een verzamelplaats van hoopgevers voor het dagelijks leven.
Volg @praktijkvanhoop op instagram.

"Trouw zijn aan wat je raakt"

Mooie aflevering van de Verwondering met Liesbeth Woertman.

Over hoe ziekte je bij jezelf kan brengen. En dat je dat niet alleen hóeft te doen. En dát maakt het leven zo ongelooflijk licht. Doordat je je laat kennen in je gebrokenheid met daarin ook juist weer de heelheid die er doorheen schittert.

En over trouw zijn aan dat wat je raakt: "Eerder was dat juist een zwakheid, en nu is het daar waar ik wil zijn. Trouw zijn aan dat wat mij raakt, als ik er niet over nadenk. Dat is fantastisch. En dan gaat er een grote bak van schoonheid open."


"Hoop is iets dat angst kan overwinnen"

René ten Bos


Wat doe je als het leven heel anders loopt dan je had verwacht? Hoe sta je op en vind je nieuwe hoop voor de praktijk van alledag? Deze week was ik te gast in de podcast van LifeQuest voor een open en eerlijk gesprek over hoop. Je kunt het hier beluisteren:


Vond je het een leuke podcast? Laat 5 sterren voor LifeQuest achter op Apple Podcasts of abonneer je op LifeQuest in jouw favoriete podcast-app.

"De erkenning dat we het hier als kwetsbare wezens moeten zien te rooien in een wereld die niet altijd barmhartig is, tegenover een toekomst die onzeker is, in een universum dat zwijgt over wat precies haar bedoeling is."

Tim Fransen

Afl. 4: Is er nog hoop?


"Hoop is een oriëntatie van het hart, het overstijgt de wereld zoals ze op dat moment wordt ervaren, en is geankerd ergens achter haar horizonten... Het is niet de overtuiging dat iets goed zal aflopen, maar de zekerheid dat iets er toe doet, los van hoe het uitpakt." - Vaclav Havel #dylanlewissculpturegarden #kunst #quote
"Hoop is een oriëntatie van het hart, het overstijgt de wereld zoals ze op dat moment wordt ervaren, en is geankerd ergens achter haar horizonten... Het is niet de overtuiging dat iets goed zal aflopen, maar de zekerheid dat iets er toe doet, los van hoe het uitpakt."

Vaclav Havel

🔴 bron van inspiratie voor de 'praktijk van hoop'

fragment uit: Creation of Man (1956-1958)

Marc Chagall


Er is een onverwachte fout opgetreden. Herladen 🗙